©  Photo:

Vandretur med Sti-vennerne - Klæsø Jollehavn til Rudkøbing

Vandretur ad to fine stier: Søndag den 24. oktober arrangerer Langelands Sti-venner en travetur ad to stier – fra Lindelse Nor til Rudkøbing.

Mødestedet er Rudkøbing Boldklubs Klubhus på Rue Mark 9 i Rudkøbing kl. 10. Herfra bliver vandrerne transporteret i gratis bus til Klæsø Jollehavn.


Selve vandreturen går ad den nye Klæsø Natursti over en hatbakke med udsigt til en snes vindmøller (i klart vejr!).


Videre til Snaremose med den sagnomspundne Søstenen, som kun er havnet her, fordi en troldkvinde sigtede forkert. Sidenhen opstod et hulrum under stenen, hvor henter babyerne, inden de flyves ud til de vordende forældre. Ved siden af Søstenen står en fin tårn-skulptur af den langelandske smykkekunstner Sabine Majus.


Turen går retur til dæmningen ved det afvandede Henninge Nor, hvor deltagerne får historien om, hvordan Klæsø Natursti blev til. Poul Petersen, tidligere Vej- og Parkchef i Langeland Kommune, fortæller om arbejdet med at etablere stien i 2019.


Vandreturen fortsætter over dæmningen og ad Øhavsstien til Fårevejle Gods, gennem skoven til stranden og retur til boldklubbens hus.
Turen er på knap 10 km og varer nok ca. tre timer.


Generalprøven på turen torsdag den 14. oktober har samme start- og slutpunkt. Den bliver dog uden oplæg ved Poul P. og med fællestransport fra Rudkøbing til Klæsø i privatbiler.


Begge ture er gratis.