Langeland

To stivenner anbefaler: Seks grønne gåture i Langelands skove

Få stivennernes tips til seks dejlige traveture i forårsgrønne skove

Snart springer bøgen i grønt, anemone, vorterod og lærkespore blomstrer, solen farver kinderne røde og fuglene bygger kvidrende rede - de langelandske skove lokker med skønne vandreture.

Sti-vennerne går ture langs kysten

Langelands Sti-venner - stor succes med vandreture

Foreningen Langelands Sti-venner arrangerer med stor succes vandreture rundt omkring på øen – langs kyst og klinter, mellem hatbakker, i by og på land. Lige nu er det allermest oplagt at tage på skovtur og opleve, at alting grønnes og gror på ny.

To medlemmer af foreningen Langelands Sti-venner, Jesper Ansbæk og Jette Purup, anbefaler her deres yndlings-forårsskovture.

De er forfattere til bogen ”En fodtur Langeland rundt langs kysten”, så de fleste af forslagene bringer dig også et smut ud på stranden til bølgernes klukken…

Seks grønne gåture i Langelands skove

Turene tager afsæt i tre lokaliteter – Sydlangeland, Rudkøbing og Nordlangeland – med forslag til en kort og en lidt længere tur hvert af stederne.
 

List
Map
Gulstav mose ænder flyver i flok
01

1,1 km - Lunden

Et net af fint afmærkede stier fører rundt i den lille, frodige skov Lunden. Her vokser bøg og eg side om side med hassel, tjørn, navr og mange andre træer og buske. Og alle står de på spring…

Kelds Nor Fyr
02

8 km - Langelandsfort, en frodig lund og Kelds Nor Fyr

En forårsskovtur til Lunden kan snildt kombineres med et besøg på Koldkrigsmuseum Langelandsfort, et møde med tjekkiske pindsvin og et kig – dog kun udefra – på det markante Kelds Nor Fyr. Turen begynder ved Langelandsfort og går ad små, asfalterede veje til kysten.

Vejlen ved Rudkøbing
03

2,3 km - Fredskoven, bl.a. Vejlen Hjertesti

Hjertestien følger kanten af Rudkøbing Fredskov, og du kan sagtens tage en afstikker med din madpakke ind i Fredskoven, hvor du også finder en nyetableret hundeskov.

Øhavsstien ved Rudkøbing
04

7 km - Hjertestien, Øhavsstien og to smukke bøgeskove

Fra Engdraget i Rudkøbing følger du Hjertestien langs fine kolonihaver. Ved plejehjemmet Danahus sætter du kurs mod vest og lander via Voldstien og Strandbakken på Øhavsstien, som ad Kragholmvej snirkler dig frem til skoven Horsehave.

Mor og datter går tur i skoven
05

3,3 km - Vestre Stigtehave

Løvtræer stortrives i Vestre Stigtehave. De ældste er over 250 år gamle, og de fineste af bøgetræerne leverer bog (frø) til opfostring af nye træer. Skoven emmer af højtid, glæde, lys og ro.

Pas på naturen

Husk at tag hensyn når du bevæger dig i naturen: 

  • Hold din hund i snor, når du er ude i naturen
  • I foråret vrimler det med dyr, og det er især fugle, der ruger på jorden, der er i risiko for at blive forstyrret. Du kan derfor være med til at passe på de ynglende fugle ved at færdes i naturen med omtanke.


Læs DN's 10 ting du kan gøre for at være en god gæst i naturen